top of page
58542805_386242838632278_7095141829594578944_n.jpeg

Wil je graag beginnen werken rond een skate-gerelateerd thema maar weet je niet hoe eraan te beginnen?

 

Wil je graag iets ondernemen met je lokale skate-gemeenschap maar kan je skaters moeilijk bereiken? Vzweetje helpt je om de wegen te openen naar de skate-wereld. 

Aan de hand van participatietrajecten op maat in samenwerking met skaters, jongeren, omwonenden, gemeentes of andere organisaties werken we samen rond verschillende skate gerelateerde thema’s.

Zoals: 

Participatietrajecten en advies bij de aanleg van skateparken of andere skate-infrastructuur: Samenkomsten organiseren met de lokale skategemeenschap en de jongeren, samen plannen en ideeën opstellen, ideeën stroomlijnen, realistische kijk op plannen en budgetten, brug tussen skaters en gemeente, contact met goede firma’s, opvolging met bouwbedrijf, advies bij opstellen aanbestedingen, etc.

Projecten rond skaten in de openbare ruimte: bijvoorbeeld bemiddeling bij lawaai of andere overlast, begeleiding in skateparken tijdens corona maatregelen, communicatie en acties rond skate ‘gevoelige’ plaatsen, etc. 

Samenbrengen van skaters rond skate-gerelateerde thema’s: Het organiseren van wedstrijden, openingen van skateparken, de uitbouw van een werking met kampen en lessen, etc.

 

Enkele voorbeelden uit het verleden:

 

  • Advies bij de ontwikkelingen van skateparken: Stelplaats (Leuven), Cassablanca (Leuven), ’t Fort (Wilsele), Ingelmunster skatepark, Provinciaal domein (Kessel-lo), Urban park (Wilsele), Indoor skatepark Schietstand (Oud Heverlee), Kortenberg skatepark, skatepark Wemmel, …

 

  • “De stem van de Leuvense skater”: Een participatietraject met Leuvense skaters in samenwerking met de stad Leuven rond skatebare infrastructuur in de stad en assistentie bij de groei van een skatevriendelijk beleid. (zie filmpje)

 

  • Periodiek overleg met stadsdiensten (bijvoorbeeld Politie Leuven, jeugddienst) om skaten in Leuven te ondersteunen. 

 

Interesse of meer info? Neem zeker contact met ons op, wij werken steeds op maat van je vraag.

 

Go skate!

bottom of page